Objectius, competències i sortides professionals
Objectius
Competències
Bàsiques (Annex I apartat 3.3 del Reial Decret 861/2010) |
Generals |
Transversals UdL |
Específiques |
CB6 Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context de recerca |
CG1 Desenvolupar habilitats per a la organització i planificació. |
CT1 Comunicar-se de manera clara i precisa oralment i per escrit en català i castellà i en una tercera llengua, especialment l'anglès. |
CE1 Analitzar i interpretar les actualitzacions legislatives en matèria alimentària. |
CB7 Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seva àrea d'estudi |
CG2 Gestionar la informació. |
CT2 Utilitzar eficientment les tecnologies digitals en làmbit professional.
|
CE2 Analitzar en profunditat els perills i avaluar els riscos microbiològics, químics, físics, tecnològics i nutricionals, que puguin influir en la innocuïtat d'un aliment. |
CB8 Que els estudiants siguin capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, incompleta o limitada, inclou reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis |
CG3 Desenvolupar habilitats per a l'anàlisi i la síntesi de la informació.
|
CT3 Plantejar solucions innovadores, creatives i emprenedores en situacions pròpies de l'àmbit professional.
|
CE3 Desenvolupar, implementar i mantenir procediments de qualitat i seguretat alimentària a empreses alimentàries |
CB9 Que els estudiants sàpiguen comunicar les seves conclusions i els coneixements i raons últimes que els sustenten a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats |
CG4 Desenvolupar la capacitat crítica i autocrítica. |
CT4 Avaluar la sostenibilitat i limpacte social de les propostes plantejades i actuar amb responsabilitat ètica, mediambiental i professional. |
CE4 Identificar tendències i oportunitats de mercat per desenvolupar aliments innovadors. |
CB10 Que els estudiants tinguin les habilitats daprenentatge que els permetin continuar estudiant duna manera que haurà de ser en gran mesura autodirigit o autònom |
CG5 Treballar en equip i relacionar-se amb altres persones del mateix o diferent àmbit professional. |
CT5 Aplicar la perspectiva de gènere a les funcions pròpies de làmbit professional
|
CE5 Establir relacions entre els components i els ingredients dels aliments i els seus efectes sobre la salut dels consumidors. |
|
CG6 Resoldre problemes i prendre decisions. |
|
CE6 Valorar la selecció d'ingredients i la formulació per poder desenvolupar productes alimentaris nous d'acord amb la normativa vigent. |
|
CG7 Desenvolupar l'habilitat per treballar de manera autònoma. |
|
CE7 Implementar noves tecnologies de processament, conservació i envasament, i aplicar-les per desenvolupar aliments innovadors i de més qualitat. |
|
CG8 Ser capaç de comunicar les seves conclusions –i els coneixements i raons últimes que les sustenten– a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats |
|
CE8 Quantificar i comprovar mitjançant mètodes avançats la idoneïtat sensorial de nous aliments. |
|
|
|
CE9 Adoptar una perspectiva multidisciplinària en la innovació alimentària |
|
|
|
CE10 Adoptar estratègies innovadores sostenibles a la indústria alimentària |
Sortides professionals
Els titulats que acaben el màster ocupen diferents llocs a les indústries alimentàries i altres indústries afins. Una bona part ocupen llocs com a gestors de la qualitat i la seguretat alimentària, desenvolupant i implementant els programes de gestió i gestionant les certificacions, etc; altres dirigeixen projectes d’innovació de productes i processos als departaments d’I+D de les empreses, altres ocupen llocs lligats a la producció i la seva gestió, temes de logística, processos tecnològics, abastiments…i alguns d’ells fan anar el màster com a pont per a iniciar els seus estudis de doctorat en l’àmbit alimentari.