ELEZ MARTINEZ, PEDRO

Categoría: CATEDRÁTICO/A CONTRATADO/A
Perfil académico: Doctorado
Departamento: TECNOLOGÍA, INGENIERÍA Y CIENCIA DE ALIMENTOS
Dirección electrónica: pedro.elez@udl.cat

Docencia

Enseñanza Curso Asignatura
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 CALIDAD E INNOVACIÓN ALIMENTARIA
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 INNOVACIÓN EN TECNOLOGÍAS DE ELABORACIÓN DE ALIMENTOS
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 SOSTENIBILIDAD EN LA INDUSTRIA ALIMENTARIA
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 TRABAJO DE FIN DE MÁSTER
Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 2 CALIDAD E INNOVACIÓN ALIMENTARIA
Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 2 INNOVACIÓN EN TECNOLOGÍAS DE ELABORACIÓN DE ALIMENTOS
Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 2 SOSTENIBILIDAD EN LA INDUSTRIA ALIMENTARIA
GRADO EN BIOTECNOLOGÍA 3 GESTIÓN DE BIOEMPRESAS Y ASPECTOS LEGALES Y ÉTICOS
GRADO EN BIOTECNOLOGÍA 3 PROCESOS Y PRODUCTOS BIOTECNOLÓGICOS
Grado en Ciencia y Tecnología de Alimentos 4 ENVASADO DE ALIMENTOS
Grado en Ciencia y Tecnología de Alimentos 4 GESTIÓN DE LA PRODUCCIÓN
Grado en Ciencia y Tecnología de Alimentos 4 TRABAJO DE FIN DE GRADO
GRADO EN BIOTECNOLOGÍA 4 BIOTECNOLOGÍA PARA LA MEJORA DE PROCESOS Y PRODUCTOS ALIMENTARIOS
GRADO EN BIOTECNOLOGÍA 4 PRODUCCIÓN BIOTECNOLÓGICA DE INGREDIENTES ALIMENTARIOS
GRADO EN BIOTECNOLOGÍA 4 TRABAJO DE FIN DE GRADO

Investigación

Grupo de investigación: Innovative Technologies for the Obtaining of Ingredients and Food Products - TI2PA
Proyectos de investigación Fecha inicio Fecha fin Investigadores principales
Mejora de la calidad nutricional de bebidas mixtas de zumos de frutas, leche y soja mediante la aplicación de tecnologías no térmicas: altas presiones hidrostáticas 01/01/2006 31/12/2008 BEGOÑA DE ANCOS SIGUERO
Funcionalidad de los tejidos vegetales sometidos a altas presiones: Estudio de la mejora en la Bioac 01/01/2009 31/12/2011 PILAR CANO DOLADO
Obtención de purés de frutos con alto valor funcional mediante tecnologías innovadoras de procesado: Efecto de los pulsos eléctricos sobre el metabolismo secundario de los frutos 01/01/2011 30/06/2014 PEDRO ÉLEZ MARTÍNEZ
Estrategias innovadoras para el desarrollo de alimentos vegetales de alto valor funcional mediante la aplicación de tecnologías no-térmicas 01/01/2014 30/09/2017 ROBERT CARLES SOLIVA FORTUNY, PEDRO ÉLEZ MARTÍNEZ
Mejora de propiedades de fibra dietética de fuentes no convencionales mediante la aplicación de tecnologías innovadoras para la obtención de nuevos ingredientes alimentarios 01/01/2019 30/09/2022 ROBERT CARLES SOLIVA FORTUNY, PEDRO ÉLEZ MARTÍNEZ
Study of the effect of eliminating the content of nitrifying salts on the microbiological quality of dry cured meat products (NITRATES) 01/03/2022 28/02/2025 ROBERT CARLES SOLIVA FORTUNY
Tecnologías físicas avanzadas de procesado de alimentos para la mejora de la fabricación aditiva de productos amiláceos 01/09/2022 31/08/2025 ROBERT CARLES SOLIVA FORTUNY, PEDRO ÉLEZ MARTÍNEZ
Nuevos ingredientes de alimentos funcionales para mejorar la salud (FUN-C-FOOD) 01/10/2007 09/12/2012 PILAR CANO DOLADO, FRANCISCO TOMÁS BARBERÁN
Conservación de zumo de uva mediante pulsos eléctricos de alta intensidad de campo. Establecimiento de los parámetros del proceso y estabilización bioquímica del zumo de uva. 01/11/2002 31/10/2005 OLGA MARTÍN BELLOSO
Obtención de frutas mínimamente procesadas mediante agentes y recubrimientos de origen natural. Estabilidad microbiológica y evolución del color y la actividad fisiológica. 01/12/2003 30/11/2006 OLGA MARTÍN BELLOSO
Obtención de nuevos ingredientes alimentarios a base de fibra dietética de subproductos de frutas mejorada mediante tecnologías físicas avanzadas de procesado 01/12/2022 31/08/2025 ROBERT CARLES SOLIVA FORTUNY, PEDRO ÉLEZ MARTÍNEZ
Obtención de zumos seguros de alto valor bioactivo mediante pulsos eléctricos de alta intensidad de campo 15/10/2005 14/10/2008 OLGA MARTÍN BELLOSO
Demostració de l’obtenció d’anàlegs de carn mitjançant l’extrusió humida De concentrats de proteïna de fava 27/09/2024 02/06/2026 ROBERT CARLES SOLIVA FORTUNY
Millora de processos alimentaris mitjançant l'ús de la tecnologia de polsos elèctrics de moderada intensitat. 29/10/2019 30/09/2022 PEDRO ÉLEZ MARTÍNEZ
Tesis Año Dirección
Ultrasound technology as a strategy for enhancing the content and the bioaccessibility of phenolic compounds in apple and apple-based products 2023 Elez Martínez, Pedro; Robert Soliva Fortuny
Application of pulsed electric fields as a strategy for enhancing the content and bioaccessibility of carotenoids and phenolic compounds in carrots and their derived products 2021 Soliva Fortuny, Robert; Elez Martínez, Pedro
Application of non-thermal technologies to enhance the concentration and bioaccessibility of carotenoids in tomato and tomato-based products 2017 Soliva Fortuny, Robert; Elez Martínez, Pedro
Effects of high-intensity pulsed electric fields on the bioactive compounds stability and enzymes of broccoli juice 2016 Martín Belloso, Olga; Élez Martínez, Pedro
In vitro bioaccessibility of health-related compounds from beverages based on fruit juice, milk or soymilk: Influence of the food matrix and processing 2014 Pedro Elez-Martínez P; Olga Martín-Belloso
Aplicación de pulso eléctricos de alta intensidad de campo para la conservación de zumo de naranja: efecto sobre microorganismos, enzimas y propiedades antioxidantes durante el procesado y almacenamie 2005 Martín Belloso, Olga
Publicaciones Año Autores Tipo
Prebiotic potential of pectin and cello-oligosaccharides from apple bagasse and orange peel produced by high-pressure homogenization and enzymatic hydrolysis 2024 Manthei, A.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Murciano-Martínez, P. Article d'investigació
Green technologies for sustainable food production: Pulsed electric fields 2023 López Gámez, G.; Soliva Fortuny, R.; Elez Martínez, P. Capítol de llibre d'investigació
Nonthermal processing technologies 2023 Martín Belloso, O.; Vega Mercado, H.; Soliva Fortuny, R.; Elez Martínez, P.; Marsellés Fontanet, R. Capítol de llibre d'investigació
Relationship between Physicochemical, Techno-Functional and Health-Promoting Properties of Fiber-Rich Fruit and Vegetable By-Products and Their Enhancement by Emerging Technologies 2023 Manthei, A.; López Gámez, G.; Martín Belloso, O.; Elez Martínez, P.; Soliva Fortuny, R. Article d'investigació
Recent developments in the application of novel technologies for the modification of starch in light of 3D food printing 2023 Gulzar, S.; Narciso, J.O.; Elez Martínez, P.; Martín Belloso, O.; Soliva Fortuny, R. Article d'investigació
Food processing interventions to improve the bioaccessibility and bioavailability of plant food nutrients 2023 López Gámez, G.; Soliva Fortuny, R.; Elez Martínez, P. Capítol de llibre d'investigació
Gastric and small intestinal lipid digestion kinetics as affected by the gradual addition of lipases and bile salts. 2022 Verkempinck, S.H.E.; Guevara Zambrano, J.M.; Infantes Garcia, M.R.; Naranjo, M.C.; Soliva Fortuny, R.; Elez Martínez, P.; Grauwet, T. Article d'investigació
Pulsed light of near‐infrared and visible light wavelengths induces the accumulation of carotenoids in tomato fruits during post‐treatment time 2022 González Casado, S.; López Gámez, G.; Martín Belloso, O.; Elez Martínez, P.; Soliva Fortuny, R . Article d'investigació
Greater bioavailability of xanthophylls compared to carotenes from orange juice (high-pressure processed, pulsed electric field treated, low-temperature pasteurised, and freshly squeezed) in a crossov 2022 Olmedilla-Alonso, B.; Granado-Lorencio, F.; de Ancos, B.; Sánchez-Moreno, C.; Martín-Belloso, O.; Blanco, I.; Herrero-Barbudo, C.; Elez-Martínez, P.; Plaza, L.; Cano, M.P . Article d'investigació
Changes of carotenoid content in carrots after application of pulsed electric field treatments 2021 López Gámez, G.; Elez Martínez, P.; Martín Belloso, O.; Soliva Fortuny, R. Article d'investigació
Enhancing carotenoid and phenolic contents in plant food matrices by applying non-thermal technologies: Bioproduction vs improved extractability 2021 López-Gámez, G.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O.; Soliva-Fortuny, R. Review
Recent advances toward the application of non-thermal technologies in food processing: An insight on the bioaccessibility of health-related constituents in plant-based products. 2021 López Gámez, G.; Elez Martínez, P.; Martín Belloso, O.; Soliva Fortuny, R. Article d'investigació
Applying pulsed electric fields to whole carrots enhances the bioaccessibility of carotenoid and phenolic compounds in derived products. 2021 López Gámez, G.; Elez Martínez, P.; Martín Belloso, O.; Soliva Fortuny, R. Article d'investigació
Effect of pulsed electric fields on carotenoid and phenolic bioaccessibility and their relationship with carrot structure 2021 López Gámez, G.; Elez Martínez, P.; Quiles Chuliá, A.; Martín Belloso, O.; Hernando Hernando, I.; Soliva Fortuny, R. Article d'investigació
Pulsed electric field treatment strategies to increase bioaccessibility of phenolic and carotenoid compounds in oil-added carrot purees. 2021 López Gámez, G.; Elez Martínez, P.; Martín Belloso, O.; Soliva Fortuny, R. Article d'investigació
Impact of critical high-intensity pulsed electric field processing parameters on oxidative enzymes and color of broccoli juice 2020 Sánchez Vega, R.; Rodríguez Roque, M.J.; Elez Martínez, P.; Martin Belloso, O. Article d'investigació
Pulsed electric fields affect endogenous enzyme activities, respiration and biosynthesis of phenolic compounds in carrots 2020 López Gámez, G.; Elez Martínez, P.; Martín Belloso, O.; Soliva Fortuny, R. Article d'investigació
Enhancing phenolic content in carrots by pulsed electric fields during post-treatment time: Effects on cell viability and quality attributes 2020 López Gámez, G.; Elez Martínez, P.; Martín Belloso, O.; Soliva Fortuny, R. Article d'investigació
In vitro bioaccessibility of isoflavones from a soymilk-based beverage as affected by thermal and non-thermal processing 2020 Rodríguez Roque, M.J.; De Ancos, B.; Sánchez Vega, R.; Sánchez Moreno, C.; Elez Martínez, P.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
High-intensity pulsed electric fields or thermal treatment of broccoli juice: The effects of processing on minerals and free amino acids 2020 Sánchez Vega, R.; Garde Cerdán, T.; Rodríguez Roque, M.J.; Elez Martínez, P.; Martin Belloso, O. Article d'investigació
Enhancing hydroxycinnamic acids and flavan-3-ol contents by pulsed electric fields without affecting quality attributes of apple 2019 Ribas Agustí, A.; Martin Belloso, O.; Soliva Fortuny, R.; Elez Martínez, P. Article d'investigació
Novel processing technologies as compared to thermal treatment on the bioaccessibility and caco‑2 cell uptake of carotenoids from tomato and kale-based juices 2019 Zhong, S.; Vendrell-Pacheco, M.; Heskitt, B.; Chitchumroonchokchai, C.; Failla, M.; Sastry, S.; Francis, D.M.; Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P.; Kopec, R.E. Article d'investigació
Influence of pulsed electric fields processing on the bioaccessible and non-bioaccessible fractions of apple phenolic compounds 2019 Ribas Agustí, A.; Martín Belloso, O.; Soliva Fortuny, R.; Elez Martínez, P. Article d'investigació
Application of pulsed electric fields to tomato fruits for enhancing the bioaccessibility of carotenoids in derived products 2018 González-Casado, S.; Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R. Article d'investigació
In vitro bioaccessibility of colored carotenoids in tomato derivatives as affected by ripeness stage and the addition of different types of oil 2018 González-Casado, S.; Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R. Article d'investigació
Effect of high-hydrostatic pressure and moderate-intensity pulsed electric field on plum 2018 García-Parra, J.; González-Cebrino, F.; Delgado-Adámez, J.; Cava, R.; Martin-Belloso, O.; Elez-Martinez, P.; Ramirez, R. Article d'investigació
Application of innovative technologies, moderate-intensity pulsed electric fields and high-pressure thermal treatment, to preserve and/or improve the bioactive compounds content of pumpkin 2018 García-Parra, J.; González-Cebrino, F.; Delgado-Adámez, J.; Cava, R.; Martin-Belloso, O.; Elez-Martinez, P.; Ramirez, R. Article d'investigació
Enhancing the carotenoid content of tomato fruit with pulsed electric field treatments: effects on respiratory activity and quality attribute 2018 González-Casado, S.; Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R. Article d'investigació
Food processing strategies to enhance phenolic compounds bioaccessibility and bioavailability in plant-based foods 2018 Ribas-Agustí, A.; Martín-Belloso, O.; Soliva-Fortuny, R.; Elez-Martínez, P. Review
Induced accumulation of individual carotenoids and quality changes in tomato fruits treated with pulsed electric fields and stored at different post-treatments temperatures 2018 González-Casado, S.; Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R. Article d'investigació
Effect of pulsed electric fields on the antioxidant potential of apples stored at different temperatures 2017 Soliva-Fortuny, R.; Vendrell-Pacheco, M.; Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. Article d'investigació
Quality changes in mango juice treated by high-intensity pulsed electric fields throughout the storage 2017 Salinas-Roca, B.; Elez-Martínez, P.; Welti-Chanes, J.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Effects of pulsed electric fields processing strategies on Health-related compounds of plant-based foods. 2017 Elez-Martínez, P; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R; Martin-Belloso, O Article d'investigació
Pulsed electric fields bioproduction of secondary metabolites in plant systems 2017 Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Food matrix and processing influence on the in vitro bioaccessibility of carotenoids and lipophilic antioxidant activity from blended beverages 2016 Rodríguez-Roque, M.J.; de Ancos, B.; Sánchez-Moreno, C.; Cano, M.P.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Impact of food matrix and processing on the in vitro bioaccessibility of vitamin C, phenolic compounds, and hydrophilic antioxidant activity from fruit juice-based beverages 2015 Rodríguez-Roque MJ; De Ancos B; Sánchez-Moreno C; Cano MP; Elez-Martínez P; Martín-Belloso O. Article d'investigació
Influence of high-intensity pulsed electric field processing parameters on antioxidant compounds of broccoli juice 2015 Sánchez-Vega, R.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Effects of high-intensity pulsed electric fields processing parameters on the chlorophyll content and its degradation compounds in broccoli juice 2014 Sánchez-Vega, R.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
In vitro bioaccessibility of health-related compounds as affected by the formulation of fruit juice- and milk-based beverages 2014 Rodríguez-Roque, MJ.; Rojas Graü, MA.; Elez Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
In vitro bioaccessibility of health-related compounds from a blended fruit juice-soymilk beverage: Influence of the food matrix 2014 Rodríguez-Roque MJ; Rojas-Graü MA; Elez-Martínez P; Martín-Belloso O. Article d'investigació
Advances in non-traditional physical methods for postharvest management of fruits and vegetables 2014 Soliva-Fortuny, R.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Food Safety Aspects of Pulsed Electric Fields 2014 Martín-Belloso, O.; Marselles-Fontanet, A.R.; Elez-Martínez P. Capítol de llibre d'investigació
Enzymatic Inactivation by Pulsed Electric Fields 2014 Martín-Belloso, O.; Marselles-Fontanet, A.R.; Elez-Martínez P. Capítol de llibre d'investigació
Emerging nonthermal technologies in fruit juice processing 2014 Martín-Belloso, O.; Marsellés-Fontanet, R.; Soliva-Fortuny, R.; Elez-Martínez, P. Capítol de llibre d'investigació
Non-thermal processing technologies 2014 Martín-Belloso, O.; Soliva-Fortuny, R.; Elez-Martínez, P.; Marsellés-Fontanet, A.R.; Vega-Mercado, H. Capítol de llibre d'investigació
Changes in Vitamin C, Phenolic, and Carotenoid Profiles Throughout in Vitro Gastrointestinal Digestion of a Blended Fruit Juice 2013 Rodríguez-Roque, M.J.; Rojas-Graü, M.A.; Martin-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. Article d'investigació
Soymilk phenolic compounds, isoflavones and antioxidant activity as affected by in vitro gastrointestinal digestion 2013 Rodríguez-Roque MJ; Rojas-Graü MA; Elez-Martínez P; Martín-Belloso O. Article d'investigació
Impact of high-intensity pulsed electric fields on carotenoids profile of tomato juice made of moderate-intensity pulsed electric field-treated tomatoes 2013 Vallverdú-Queralt A, Odriozola-Serrano I, Oms-Oliu G, Lamuela-Raventós RM, Elez-Martínez P, Martin-Belloso O. Article d'investigació
La tecnología d’aliments a l’ETSEA 2013 Romero, M.P.; Elez, P.; Ramos, A.J. Capítol de llibre docent
Metabolite profiling of phenolic and carotenoid contents in tomatoes after moderate-intensity pulsed electric field treatments 2013 Vallverdú-Queralt, A.; Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Lamuela- Raventós, R. M.; Martin-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. Article d'investigació
Nonthermal technologies to preserve functional properties in fruit juices 2012 Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Acta congrés
Pulsed electric field processing 2012 Martín-Belloso, O.; Sobrino-López, A.; Elez-Martínez, P. Capítol de llibre d'investigació
Effect of pulsed electric fields on the bioactive compounds content of pumpkin pieces 2012 Ribes-Ribes, N.; Lima Binoti, M.; Ramos, A.M.; Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. Acta congrés
Stability of health-related compounds in plant foods through the application of non thermal processes 2012 Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Odriozola-Serrano, I.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Pulsed electric fields processing of fluid foods 2012 Martín-Belloso, O.; Soliva-Fortuny, R.; Sobrino-López, A.; Elez-Martínez, P. Capítol de llibre d'investigació
High intensity pulsed electric field application in fruit processing 2012 Aguiló-Aguayo, I.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Effects of pulsed electric fields on the bioactive compound content and antioxidant capacity of tomato fruit 2012 Vallverdú-Queralt, A.; Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Lamuela- Raventós, R. M.; Martin-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. Article d'investigació
Juice preservation by pulsed electric fields 2012 Marsellés-Fontanet AR, Elez-Martínez P, Martín-Belloso O. Review
Changes in the polyphenol profile of tomato juices processed by pulsed electric fields 2012 Vallverdú-Queralt, A.; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Lamuela-Raventós, R.M.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Procesado de zumo de sandia mediante pulsos eléctricos de alta intensidad de campo para una mejor conservación de su calidad y propiedades beneficiosas para la salud 2011 Aguiló-Aguayo, I.; Elez Martínez, P. Soliva Fortuny, R.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
Effects of high pressure and pulsed electric fields on nutritional quality and health-related compounds of fruit and vegetable products 2011 Sánchez-Moreno, C.; De Ancos, B.; Plaza, L.; Elez-Martínez, P.; Cano, M.P. Capítol de llibre d'investigació
Preservation of fruit juices by pulsed electric fields 2011 Elez-Martínez P, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Capítol de llibre d'investigació
Pulsed electric fields to obtain safe and healthy shelf-stable liquid foods 2011 Aguiló-Aguayo, I.; Soliva-Fortuny, R.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Carotenoid and flavanone content during refrigerated storage of orange juice processed by high-pressure, pulsed electric fields and low pasteurization 2011 Plaza, L.; Sánchez-Moreno, C.; De Ancos, B.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O.; Cano, M.P. Article d'investigació
Preservation enzymes 2011 Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P.; Marsellés-Fontanet, R. Capítol de llibre d'investigació
Food Preservation by Pulsed Electric Fields: An Engineering Perspective 2011 Morales-de la Peña, M.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Pulsed electric field: opportunities for healthier tomato juice 2010 Odriozola-Serrano, I.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Article en revista divulgativa
Nutritional approaches and health-related properties of plant foods processed by high pressure and pulsed electric fields 2009 Sánchez-Moreno C, de Ancos B, Plaza L, Elez-Martínez P, Cano MP Article d'investigació
Impact of high-intensity pulsed electric fields on bioactive compounds in Mediterranean plant-based foods 2009 Elez-Martínez P, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Nuevas técnicas de procesado para la conservación de productos derivados del tomate 2009 Aguiló-Aguayo, I.; Odriozola-Serrano, I.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Article docent
Modeling within the Bayesian framework the inactivation of pectinesterase in gazpacho by pulsed electric fields 2009 Giner-Seguí, J.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Aplicación de pulsos eléctricos de alta intensidad de campo en zumos. 2008 Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Conservación de zumos mediante pulsos eléctricos de alta intensidad de campo: El caso del zumo de fresa 2008 Salvia-Trujillo L, Aguiló-Aguayo I, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Elez-Martínez P, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Nutritional characterization of tomato juices 2008 Sánchez-Moreno C, De Ancos B, Plaza L, Elez-Martínez P, Cano MP. Capítol de llibre d'investigació
Effects of pulsed electric fields on pathogenic microorganisms of major concern in fluid foods: A review 2008 Mosqueda-Melgar J, Elez-Martínez P, Raybaudi-Massilia RM, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Efecto de la aplicación de recubrimientos comestibles sobre calidad y compuestos fitoquímicos de papaya pre-cortada 2007 Crespo I, Elez-Martínez P, Sánchez-Moreno C, De Ancos B, Cano MP. Acta congrés
Impact of pulsed electric fields on food enzymes and shelf-life 2007 Elez-Martínez, P.; Rodrigo, D.; Sampedro, F.; Martín-Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Modeling the reduction of pectin methyl esterase activity in orange juice by high intensity pulsed electric fields 2007 Elez-Martínez P, Suárez-Recio M, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Effect of high intensity pulsed electric field processing conditions on vitamin C and antioxidant capacity of orange juice and gazpacho, a cold vegetable soup 2007 Elez-Martínez P, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Perspectivas de la utilización de pulsos eléctricos de alta intensidad de campo en la conservación de productos derivados de la pesca 2007 Elez-Martínez, P.; Martín Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Application of pulsed electric fields at oil yield and content of functional food ingredients at the production of rapeseed oil 2007 Guderjan M, Elez-Martínez P, Knorr D. Article d'investigació
Internal atmosphere, quality attributes and sensory evaluation of MAP packaged fresh-cut Conference pears 2007 Soliva-Fortuny RC, Ricart-Coll M, Elez-Martínez P, Martín-Belloso O Article d'investigació
Oxidative rancidity in avocado purée as affected by alpha-tocopherol, sorbic acid and storage atmosphere 2007 Elez-Martínez P, Soliva-Fortuny RC, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Effect of refrigerated storage on vitamin C and antioxidant activity of orange juice processed by high-pressure or pulsed electric fields with regard to low pasteurization 2006 Plaza L, Sánchez-Moreno C, Elez-Martínez P, de Ancos B, Martín-Belloso O, Cano MP. Article d'investigació
Comparative study on shelf life of orange juice processed by high intensity pulsed electric fields or heat treatment 2006 Elez-Martínez P, Soliva-Fortuny R.C, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Campos eléctricos de alta intensidad para la conservación de alimentos 2006 Martín-Belloso O, Elez-Martínez P, Marsellés-Fontanet AR. Capítol de llibre d'investigació
Inactivation of orange juice peroxidase by high-intensity pulsed electric fields as influenced by process parameters 2006 Elez-Martínez P, Aguiló-Aguayo I, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Food Safety Aspects of Pulsed Electric Fields 2005 Martín-Belloso O, Elez-Martínez P. Capítol de llibre d'investigació
Enzymatic Inactivation by Pulsed Electric Fields 2005 Martín-Belloso O, Elez-Martínez P. Capítol de llibre d'investigació
Aplicación de pulsos eléctricos de alta intensidad de campo para la conservación de alimentos. II. Efecto de los microorganismos, enzimas y otros componentes de los alimentos 2005 Elez-Martínez P, Marsellés-Fontanet AR, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Aplicación de pulsos eléctricos de alta intensidad de campo para la conservación de alimentos. I. Ingeniería y modelización del proceso 2005 Elez-Martínez P, Marsellés-Fontanet AR, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Impact of high pressure and pulsed electric fields on bioactive compounds and antioxidant activity of orange juice in comparison with traditional thermal processing 2005 Sánchez-Moreno C, Plaza L, Elez-Martínez P, de Ancos B, Martín-Belloso O, Cano MP Article d'investigació
Intake of Mediterranean vegetable soup treated by pulsed electric fields affects plasma vitamin C and antioxidant biomarkers in humans 2005 Sánchez-Moreno C, Cano MP, de Ancos B, Plaza L, Olmedilla B, Granado F, Elez-Martínez P, Martín-Belloso O, Martín A. Article d'investigació
Natural antioxidants preserve the lipid oxidative stability of minimally processed avocado purée. 2005 Elez-Martínez P, Soliva-Fortuny RC, Gorinstein S, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Inactivation of Lactobacillus brevis in orange juice by high-intensity pulsed electric fields 2005 Elez-Martínez, P.; Escolà-Hernández, J.; Soliva-Fortuny, R.C.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Effect of antioxidants and proteins on the quality of Israeli Jaffa red and blond grapefruit 2005 Gorinstein S, Drzewiecki J, Sivan A, Trakhtenberg S, Katrich E, Giner J, Soliva-Fortunt R, Elez-Matínez P, Martin-Belloso O. Article d'investigació
Aplicación de pulsos eléctricos de alta intensidad de campo para la conservación de zumo de naranja: Efecto sobre microorganismos, enzimas y propiedades antioxidantes durante el procesado y almacenami 2005 Elez-Martínez P Document científic-tècnic
Kinetics models for the inactivation of Lactobacillus brevis in orange juice processed by high intensity pulsed electric fields 2004 Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, RC.; Martín-Belloso, O. Acta congrés
Efecto del tratamiento mediante pulsos eléctricos de alta intensidad de campo sobre la actividad polifenoloxidasa de zumo de uva 2004 Marsellés-Fontanet, AR.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Acta congrés
Inactivación de peroxidasa en zumo de naranja procesado mediante pulsos eléctricos de alta intensidad de campo 2004 Elez-Martínez, P; Marsellés-Fontanet, AR; Martín-Belloso,O. Acta congrés
Inactivation of Saccharomyces cerevisiae in orange juice using high-intensity pulsed electric fields 2004 Elez-Martínez P, Escolà-Hernández J, Soliva-Fortuny RC, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Destrucción de Lactobacillus brevis y Saccharomyces cerevisiae en zumo de naranja procesado mediante pulsos eléctricos de alta intensidad de campo 2004 Elez-Martínez P, Escolà-Hernández J, Soliva-Fortuny RC, Martín-Belloso O. Article en revista divulgativa
Pulsed electric fields-processed orange juice consumption increases plasma vitamin C and decreases F2-isoprostanes in healthy humans. 2004 Sánchez-Moreno C, Cano MP, de Ancos B, Plaza L, Olmedilla B, Granado F, Elez-Martínez P, Martín-Belloso O, Martín A. Article d'investigació
Microbiological and biochemical stability of fresh-cut apples preserved by modified atmosphere packaging 2004 Soliva-Fortuny RC, Elez-Martínez P, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Effect of combined methods of preservation on the naturally occuring microflora of avocado purée 2004 Soliva-Fortuny RC, Elez-Martínez P, Sebastián-Calderó M, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Does high intensity pulsed electric fields induce changes in enzimatic activity, protein conformation, and vitamins and flavors stability? 2004 Martín O, Bendicho S, Elez Martínez P, Barbosa Cánovas GV. Capítol de llibre d'investigació
Inactivation of peroxidase in orange juice processed by high intensity pulsed electric fields 2003 Elez-Martínez, P.; Aguiló-Aguayo, I.; Barbosa-Cánovas, GV.; Martín-Belloso, O. Acta congrés
Modelización de la composición gaseosa en envases de puré de aguacate conservado por métodos combinados 2002 Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, RC.; Martín-Belloso, O. Acta congrés
Establecimiento de parámetros de madurez óptima para el procesado de aguacate por métodos combinados 2002 Soliva-Fortuny, RC; Elez-Martínez, P.; Domingo-Baró, J.; Martín-Belloso,O. Acta congrés
Kinetics of polyphenol oxidase activity inhibition and browning of avocado puree preserved by combined methods 2002 Soliva-Fortuny RC, Elez-Martínez P, Sebastián-Calderó M, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Compuestos bioactivos en frutas y subproductos de la transformación de frutas 2002 Elez-Martínez P Document científic-tècnic
Efecto de antioxidantes y agentes antimicrobianos sobre el enranciamiento de aguacate mínimamente procesado 2002 Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, RC.; Martín-Belloso, O. Acta congrés
Modelización del pardeamiento y actividad polifenoloxidásica de aguacate mínimamente procesado 2002 Soliva-Fortuny, RC.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Acta congrés
Estabilidad oxidativa de puré de aguacate conservado por métodos combinados 2000 Elez-Martínez P Document científic-tècnic
Evaluation of browning effect on avocado purée preserved by combined methods 2000 Soliva R, Elez P, Sebastián M, Martín O. Article d'investigació
Inhibition of tomato (Licopersicon esculentum Mill.) pectin methylesterase by pulsed electric fields 2000 Giner J, Gimeno V, Espachs A, Elez P, Barbosa-Cánovas G V, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Ayudas de la Administración a las industrias alimentarias 2000 Elez Martínez, P.; Ortega Justo, F. Capítol de llibre docent
El agua en la industria agroalimentaria 2000 Elez-Martínez P, Nuín-Gilperez C. Capítol de llibre docent
Efecto de la aplicación de pulsos eléctricos de alto voltaje en campo unipolar sobre la actividad de la pectinesterasa de tomate 1997 Elez-Martínez P Document científic-tècnic